Gigtskolen arrangerer jævnligt foredrag og debatarrangementer om aktuelle og vedkomne emner. Spektret favner bredt og inkluderer blandt andet emner som sundhed og sygdom, kost og livsstil, motion, videnskab og litteratur. Alle er velkommen til at deltage.

Herunder kan du se et udpluk af vores arrangementer i 2018.

For tilmelding - klik ind på menuen til venstre. 


Rikke Østergaard i farver 2.jpg

SIG TAK – Få mindre stress, bedre søvn og mere glæde i hverdagen

v/ Rikke Østergaard (sociolog og mentaltræningsekspert)

Ny forskning viser, at taknemmelighed kan ændre vores hjerner og dermed vores livssyn. Når vi er taknemmelige, falder vores stressniveau, vi sover bedre, får bedre samarbejde og får større optimisme i hverdagen.

Taknemmelighed er et valg og en tankegang, der både neurologisk og sociologisk kan ændre dit livssyn og dermed din hverdag. Med taknemmelighed kan du optimere din hjerne, styrke dit immunforsvar, påvirke dit humør og blive bedre til at huske. Du kan også opnå en bedre nattesøvn, tiltrække flere penge og særlige venskaber og skabe det liv, du inderst inde drømmer om. 

I dette tankevækkende og inspirerende oplæg tager Rikke Østergaard afsæt i sin nyeste bog TAK! og forklarer, hvordan vi kan leve et mere taknemmeligt liv.

Det er en kærlig opsang til danskerne: for vi har faktisk alt, hvad der skal til for at være verdens lykkeligste folk og alligevel føler mange at de stresser rundt i hverdagen, har svært ved at fokusere på arbejdsopgaverne og føler et kæmpe stort forventningspres. Det medfører ofte drama og konflikter på arbejdspladsen og derved skabes endnu mere stress. Måske er løsningen simpel, stands op, fokuser på det vigtigste og sig tak til dig selv og hinanden.

Tænk, hvis der fandtes en kur mod konflikter, stress og dårligt arbejdsklima? Tænk, hvis det var den samme kur, som også var med til at gøre os lykkelige? Og hvad nu hvis medicinen var gratis?

Rikke Østergaard viser, hvorfor taknemmelighed er så vigtig for vores generelle livskvalitet og hvilke gevinster, der også ligger i at kunne sige “tak”.

Indledende oplæg med efterfølgende debat. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og deltage aktivt i debatten.

Frederiksberg
7. november 2018 kl. 18.00 - 20.00

Frederiksberg Hovedbibliotek
Bibliotekssalen
Solbjergvej 23
2000 Frederiksberg

Pris: 50 Kr.

Se mere ved at klikke ind i menuen til venstre


gigt.jpg

Rundt om Gigt

v/ Hanne Kunze og John Kalo

Reumatolog og fysiurg Hanne Kunze Christensen og fysioterapeut John Kalo fra Gigtskolen vil denne aften gennemgå de fleste gigtsygdomme i detaljer, samt fortælle om træning og behandling. Der vil være fokus på, hvordan motion, kost og livsstil kan forbedre din fysiske tilstand og forebygge en forværring af sygdommen. 


Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs og deltage aktivt i debatten.

Da der er begrænset antal pladser er tilmelding til arrangementet nødvendigt.

Frederikssund
7. november 2018 kl. 18.00 - 20.00

Kulturhuset Elværket
Ved Kirken 6
3600 Frederikssund

Pris: 50 Kr.


Ellen_Garde.jpg

Hold hjernen frisk

v/ Ellen Garde 

Brug hovedet og styrk dit hjernenetværk

Læge og hjerneforsker fra Hvidovre Hospital og Center for Sund Aldring, Ellen Garde, fortæller om, hvordan man med et aktivt liv selv ”medvirke til at forebygge og udskyde alderdomsbetingede sygdomme.”

Med moderne teknikker som MR-skanning bliver vi bedre og bedre til at se de spor alder, livsstil og sygdom efterlader. Hjernen er vores helt personlige dagbog. Men betyder en arret og skrumpet hjerne, at du skal opgive at danse tango, ro kajak eller lære at spille cello?

Et langt og aktivt liv giver kun mening hvis vi sørger for at pleje hjernen, give den udfordringer, udnytte vores individuelle potentiale hele livet.

Du tages med på en rejse ind i hjernen, får med detaljerede billeder indblik i hvad synlige aldersforandringer betyder for hjernens funktion og præsenteres så for den nyeste viden om hvordan du får mest muligt ud af din fantastiske hjerne - uanset alder.

Rudersdal
12. november kl. 18.00 - 20.00

Kursuscenter Mariehøj
Øverødvej 246
2840 Holte

Pris: 50 kr.


Umahro Cadogan.jpg

Kan man spise sig rask?

v/ Umahro Cadogan

Kan man spise og leve sig rask, selvom man har en svær eller kronisk sygdom?

Ernæringseksperten Umahro Cadogan, som er kendt fra TV2-programmet “Kan man spise sig rask?” og fra hans bestseller bøger, fortæller om hvordan du selv kan påvirke sygdom ved at ændre på kost, motion og levevis.

Umahro har spist sig selv rask og hjælper folk med at bruge mad og livsstil som medicin hver eneste uge. Han er om nogen, den der har et godt bud på, hvad der virker.

Aftenen byder på et indledende oplæg med efterfølgende debat. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og deltage aktivt i debatten.

København
14. november 2018 kl. 18.00 - 20.00

Kulturhuset Islands Brygge 
Islands Brygge 18
2300 København

Pris: 50 Kr.


Lisbeth Snede.jpg

På job med kroniske smerter

/v Lisbeth Snede

“Er du en af dem, som er på job med kroniske smerter? -eller er du ved at forlade dit job på grund af smerter?”

Lisbeth Snede fortæller om de udfordringer der er i dagligdagen med en kronisk sygdom. Hun trækker på egne erfaringer, når hun fortæller om, og giver svar på, hvordan du kan tackle hverdagens udfordringer på arbejdspladsen med en kronisk sygdom.

Lisbeth belyser kort om lovgivning, rettigheder og muligheder for mennesker med en kronisk sygdom på arbejdsmarked. Der ligges op til dialog/debat om emnet.

København
27. november 2018 kl. 17.00 - 19.00

Café Globen
Turesensgade 2B
1368 København K

Fri entré


Chris MacDonald (ved brug skal Just Human krediteres).jpg   

Sund Energi og Mental Overskud

v/ Chris MacDonald

Når det gælder den sunde og aktive livsstil er Chris MacDonald foregangsmand, og han besidder unikke evner til at inspirere sine tilhørerne, og give dem et kærligt spark bagi – uden løftede pegefingre. Det er blandt andet derfor, han er blevet verdenskendt i Norden for at slå et slag for den sunde livsstil.

Indledende oplæg med efterfølgende debat. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og deltage aktivt i debatten.

Mandag den 3. september 2018 kl. 18.00 - 20.00

Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København

Pris: 100 Kr.