Debat og foredrag

Gigtskolen arrangerer jævnligt foredrag og debatarrangementer om aktuelle og vedkomne emner. Spektret favner bredt og inkluderer blandt andet emner som sundhed og sygdom, kost og livsstil, motion, videnskab og litteratur. Alle er velkommen til at deltage.

Du kan finde mere information under menupunktet Debat og foredrag i menuen ovenfor. Eller klik HER


Arrangementer i efteråret 2018

Thea.jpg

Mentalt helbred v/ Thea Braüner-Møller og Kaptajn Tore Christensen

Som bare 25-årig drog Thea til Afghanistan, for sammen med en kollega at drive KFUMs Soldaterhjem i Camp Bastion. Her blev livet som civil ansat i Forsvaret udfoldet blandt ørkensand, filmaftner, kaffe og kage. Denne aften sætter fokus på hvad det betyder at være udsendt blandt Forsvarets personel, med et særligt mandat til at facilitere gode rammer for nærvær og fællesskab, også når krigen kommer tæt på. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs og deltage aktivt i debatten.

Arrangementet er gratis, men da der er begrænset antal pladser er tilmelding til arrangementet nødvendigt.

Arrangementet er desværre aflyst. Men afholdes i 2019.

Kursuscenter Mariehøj
Øverødvej 246
2840 Holte

Gratis entré


gigt.jpg

Rundt om gigt v/ Hanne Kunze, John Kalo og Karen-Louise Edelgaard

Reumatolog og fysiurg Hanne Kunze Christensen og fysioterapeuterne John Kalo fra Gigtskolen samt Karen-Louise Edelgaard fra Axeltorv Fysioterapi vil denne aften gennemgå de fleste gigtsygdomme i detaljer, samt fortælle om træning og behandling. Der vil være fokus på, hvordan motion, kost og livsstil kan forbedre din fysiske tilstand og forebygge en forværring af sygdommen. 

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs og deltage aktivt i debatten.

Da der er begrænset antal pladser er tilmelding til arrangementet nødvendigt.

Helsingør
28. november 2018 kl. 18.00 - 20.00

Axeltorv Fysioterapi
Bjergegade 22 C, 2.tv.
3000 Helsingør

Pris: 50 Kr.


Lisbeth Snede.jpg

På job med kroniske smerter v/ Lisbeth Snede (afholdt)

“Er du en af dem, som er på job med kroniske smerter? -eller er du ved at forlade dit job på grund af smerter?”

Lisbeth Snede fortæller om de udfordringer der er i dagligdagen med en kronisk sygdom. Hun trækker på egne erfaringer, når hun fortæller om, og giver svar på, hvordan du kan tackle hverdagens udfordringer på arbejdspladsen med en kronisk sygdom.

Lisbeth belyser kort om lovgivning, rettigheder og muligheder for mennesker med en kronisk sygdom på arbejdsmarked. Der ligges op til dialog/debat om emnet.

København
27. november 2018 kl. 17.00 - 19.00

Café Globen
Turesensgade 2B
1368 København K


Rikke Østergaard2.jpg

SIG TAK – Få mindre stress, bedre søvn og mere glæde i hverdagen
v/ Rikke Østergaard (afholdt)


I dette tankevækkende og inspirerende oplæg tager sociolog Rikke Østergaard afsæt i sin nyeste bog TAK!
Ny forskning viser, at der i taknemmelighed ligger en kæmpe kraft. Taknemmelighed er et valg og en tankegang, der både neurologisk og sociologisk kan ændre dit livssyn og dermed din hverdag. Når vi er taknemmelige, falder vores stressniveau, vi sover bedre, får bedre samarbejde og får større optimisme i hverdagen.

Rikke Østergaard viser, hvorfor taknemmelighed er så vigtig for vores generelle livskvalitet og hvilke gevinster, der ligger i at kunne sige “tak”. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs og deltage aktivt i debatten.

Onsdag 7. november 2018 kl. 18.00 - 20.00
Frederiksberg Hovedbibliotek
Bibliotekssalen
Solbjergvej 23
2000 Frederiksberg  


 

 


Rundt om Gigt  
v/ Hanne Kunze og John Kalo (afholdt)

Reumatolog og fysiurg Hanne Kunze Christensen og fysioterapeut John Kalo fra Gigtskolen vil denne aften gennemgå de fleste gigtsygdomme i detaljer samt fortælle om træning og behandling. Der vil være fokus på, hvordan motion, kost og livsstil kan forbedre din fysiske tilstand og forebygge en forværring af sygdommen. 
Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs og deltage aktivt i debatten.

Onsdag 7. november 2018 kl. 18.00 - 20.00
Kulturhuset Elværket
Ved Kirken 6
3600 Frederikssund                                                                           
Hold hjernen frisk 
v/ Ellen Garde (afholdt)

Læge og hjerneforsker Ellen Garde fortæller om, hvordan man med et aktivt liv selv kan ”medvirke til at forebygge og udskyde alderdomsbetingede sygdomme”.

Et langt og aktivt liv giver kun mening, hvis vi sørger for at pleje hjernen, give den udfordringer og udnytte vores individuelle potentiale hele livet. Ellen Garde præsenterer os for den nyeste viden om, hvordan du får mest muligt ud af din fantastiske hjerne - uanset alder.
Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs og deltage aktivt i debatten.

Mandag 12. November kl. 18.00 - 20.00
Kulturcenter Mariehøj
Øverødvej 246 B
2840 Holte


Umahro Cadogan.jpg
Kan man spise sig rask? v/ Umahro Cadogan (afholdt)

Ernæringseksperten Umahro Cadogan er kendt fra TV2-programmet “Kan man spise sig rask?” og fra sine bestseller bøger. Han fortæller om, hvordan du selv kan påvirke sygdom ved at ændre på kost, motion og levevis.

Umahro har spist sig selv rask og hjælper folk med at bruge mad og livsstil som medicin hver eneste uge. Han er, om nogen den, der har et godt bud på, hvad der virker. Aftenen byder på et indledende oplæg med efterfølgende debat. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og deltage aktivt i debatten.


Onsdag 14. november 2018 kl. 18.00 - 20.00
Kulturhuset Islands Brygge
Islands Brygge 18
2300 København S  Foredrag.jpg

Sund energi og mentalt overskud v/ Chris MacDonald (afholdt)

Når det gælder den sunde og aktive livsstil er Chris MacDonald foregangsmand, og han besidder unikke evner til at inspirere sine tilhørerne, og give dem et kærligt spark bagi – uden løftede pegefingre. Det er blandt andet derfor, han er blevet verdenskendt i Norden for at slå et slag for den sunde livsstil.

København 3. september 2018 kl. 18.00 - 20.00
Kosmopol
Fiolstræde 44
1171 København